Mladen Milovanović

 

Mladen Milovanović

Fizioterapeut - Sertifikovani Schroth terapeut

Rođen u Kruševcu 1990. godine. Nakon osnovnog obrazovanja upisuje Srednju Medicinsku Školu u Kruševcu, smer Fizioterapeutski tehničar. Nakon završene srednje skole 2009. upisuje Visoku Zdravstvenu Školu Strukovnih studija u Beogradu, a 2012. stiče zvanje Strukovni Fizioterapeut. Nakon položenog drzavnog ispita volontira u Crvenom Krstu Stari Grad. Član je društva fizioterapeuta Srbije.

Schroth terapijom počinje da se bavi 2016. kao volonter na Schroth kampu u Novom Sadu. A godine 2017. postaje sertifikovani Schroth terapeut od strane nemačkog instituta “Spine-Concept-Sobernheim”. Po završetku edkuacije aktivno počinje da sprovodi Schroth metodu u sklopu Scolio Centra. Takodje je prisustvoao kao asistent na Schroth edukacijama u Srbiji, Novi Sad 2017. i Bugarskoj, Sofija 2018. Učesnik je preko deset Schroth kampova u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji.

Prisustvovao je edukaciji Dr Stuarta McGilla "Building the ultimate back: from Rehabilitation to performance" u Sloveniji, aktivno sprovodi McGill progam vezbi kod osoba sa bolovima u leđima. Njegovo primarno interesovanje je bol u ledjima i prevazilazenje tegoba koje bol donosi.
Ucesnik je "Coaching seminaru" u Beogradu, Sinergija centar 2018.