Schroth kamp

7 dana – grupni program

Opis paketa

Schroth kamp je namenjen svim osobama koje imaju deformitete kičmenog stuba, i osobama koje imaju lošu posturu u vidu skoliotičnog i kifotičnog lošeg držanja. Donja starosna granica učesnika je 10 godina, dok gornje granice nema (najčešći vežbači su adolescenti). Više o Schroth kampu možete pročitati ovde.

Pored vežbi, osnovni paket Schroth kampa sadrži i ostale usluge koje su vam na raspolaganju. Možete se odlučiti i za neke od dodatnih usluga uz doplatu, ili za “All inclusive” paket koji uključuje smeštaj i druge turističke usluge (vidi tabelu ispod).

 • Kako se sprovode vežbe?

Vežbe se sprovode na dnevnom nivou u tri sesije po sat i po vremena, sa pauzama od po sat i po ili sat vremena između vežbi. Prvog dana se sprovodi uvodno predavanje kao vid upoznavanja sa procedurom i samom metodom koja se primenjuje. Nakon toga sprovodi se inicijalno testiranje učesnika i svaki učesnik dobija karton sa svojim podacima i predlogom vežbi.

Nakon završenog testiranja, pristupa se vežbama po datom rasporedu sve do poslednjeg dana kada se nakon završenih tretmana, sprovodi finalno testiranje i prikaz postignutih rezultata roditeljima i učesnicima kampa.

 • Ko sprovodi vežbe?

Testiranje sprovode sertifikovani internacionalni Schroth Instruktori koji takođe sprovode i edukaciju terapeuta u zemljama Evrope i sveta.
Vežbe sprovode Schroth terapeuti sertifikovani od strane nemačkog ISST Schroth instituta i Asklepios klinike.
Naš tim se sastoji od stručnjaka koji se, pored tretiranja skolioze, bave deformitetima kičmenog stuba, nogu, stopala, bolovima u leđima i problemima kolena i kuka.

Paket uključuje:

 

Basic

All Inclusive

 • Detaljno testiranje prvog i poslednjeg dana i interpretacija rezultata
  Testiranje obuhvata topografsko slikanje koristeći morfoscan / 3D scan (radiation free) - Video
 • Detaljna analiza hoda i stopala
  Koristi se savremena dijagostika (ploča i senzori) - Video 1 | Video 2
 • Vežbe u trajanju 3 x 1.5h dnevno
 • Zajedničko druženje svih učesnika po završetku programa (Novi Sad)
 • Smeštaj u hotelu ili apartmanu 4*
 
 • Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
 
 • Turističko razgledanje grada sa vodičem
 
 

40.000 RSD

120.000 RSD

* Sve cene su sa uračunatim PDV-om
** Cena za "All inclusive" je formirana na bazi 7 noćenja sa doručkom za dve osobe u dvokrevetnoj sobi u hotelu Sheraton 4*

Dodatne usluge:

 • Mišićna analiza - Video
  Fiziološki i biomehanički uređaj za praćenje aktivnosti i oporavka mišića
5.000 RSD
 • 3D Sobernheim mider
  Uzimanje mera i dostava midera u Novom Sadu
600 €
 • (Polu)dnevni izlet po izboru nakon završenog programa
Po dogovoru
Pošalji upit Kupi paket

Sobernheim mider

Imamo dugogodišnju saradnju sa kompanijom Orthoaid iz Beograda te vas sa poverenjem upućujemo na njihove proizvode i stručni tim. Ukoliko se odlučite za izradu midera, sa zadovoljstvom ćemo za vas koordinisati merenje, pripremu i dostavu gotovog proizvoda.

 • Opis proizvoda

Sobernheim mider je modifikacija prvog asimetričnog 3D Cheneau midera. Nazvan je po mestu u Nemačkoj gde je nastala ova modifikacija, odnosno Sobernheim koncept. Ono sto čini ovaj mider unikatnim jeste njegova specifična i jedinstvena klasifikacija krivina koja je u potpunoj sinergiji sa Schroth vežbama.

Sobernheim mider je kombinacija vizije i dugogodišnjeg iskustva dvaju nemačkih stručnjaka sa Katarina Schroth klinike i iz Bad Sobernheima, Michaela Rexinga i Axela Hennesa, a mi smo jedinstveni jer imamo proizvod i proceduru koja se sprovodi na isti način i u Nemačkoj, s tim što mi idemo korak dalje, dajuću velik značaj sinergiji Schroth vežbi i Sobernheim midera kroz kontinuiranu komunikaciju unutar kliničkog tima za skoliozu.

Ako vežbač ima adekvatan mider, postoji mogućnost da se vežbe rade i u njemu.
Mider treba da radi isto što i ruke terapeuta.

Koliko je značajna upornost vežbača, doslednost i posvećenost možemo videti na ovim rezultatima koji su uz pomoć stručnog tima postignuti u roku od 6 meseci.
U kombinaciji Schroth vežbi i Sobernheim midera krivina se smanjila sa 36 na 25 stepeni po Cobbovom uglu.

Schroth vežbe u Sobernheim mideru
 • Ko je vaš ortotičar?

Ljubomir Matić

Sertifikovani protetičar - ortotičar kategorije I

CPO CAT I, internacionalni ekspert trener i instruktor za protetiku i ortotiku.
Radi onsite i online edukacije, primarno za Nemačku školu za protetiku i ortotiku. Završio je višu školu za protetiku i ortotiku KAT II i diplomirao u Nemačkoj 2012. god, a 2016. godine na Mahidol univerzitetu sa Tajlanda stiče zvanje inženjera protetike i ortotike.
Sa svojim kvalifikacijama nalazi se u samom vrhu stručnjaka iz ove oblasti na Balkanu.