Blog – Scolio Centar Srbija
16. april 2024.

Najčešće povrede ramena i kako ih tretirati

Razumevanje vrsta povreda i njihovih tretmana ključno je za efikasno upravljanje bolovima u ramenu. Važno je da se na prve znakove povrede obratite lekaru kako biste postavili tačnu dijagnozu i dobili odgovarajući tretman. U poslednjem delu ovog serijala, istražićemo kako se možete zaštititi od povreda ramena i očuvati svoje zdravlje.
19. januar 2024.

Bol u ramenu i fizička neaktivnost: Kako se zaštititi

Savremeni način života često nas tera da provodimo sate za računarima ili televizorima, uz minimalnu fizičku aktivnost. Nedostatak kretanja dovodi do smanjenog protoka krvi u mišićima ramena, što može uzrokovati krutost i bol. Vaši mišići trebaju redovno kretanje da bi ostali jaki i zdravi. Takođe, naš centralni nervni sistem ne podnosi posturalnu monotoniju, odnosno nedovoljan broj promena postura I položaja u kojima provodimo vreme.
6. decembar 2023.

Bol u ramenu: Kako loša postura utiče na vaše zdravlje

U današnjem brzom tempu života i sveprisutnom sedentarnom načinu rada, bol u ramenu postaje sve češći problem. Vaša svakodnevna rutina može biti uzrok ovih problema, a u ovom serijalu blogova, istražićemo dublje kako “loša” postura i nedovoljno fizičke aktivnosti mogu dovesti do bolova u ramenu.
Ovaj sajt koristi samo nužne kolačiće koji omogućavaju normalno funkcionisanje. Ukoliko ostanete na našem sajtu, smatramo da ste upoznati i da ste prihvatili Politiku kolačića.
Izjava i privatnosti