Najčešće povrede i bolna stanja kuka mogu značajno ometati svakodnevni život i fizičke aktivnosti. Kuk je kompleksan zglob koji podnosi veliko opterećenje, pa je podložan raznim problemima. Među najčešćim povredama su prenapregnutost mišića i tetiva, upalne stanice kao što su burzitis ili tendinitis, i ozbiljnije povrede poput preloma ili dislokacije kuka.

U Scolio Performance Lab-u, razumemo da svaka osoba ima jedinstvene potrebe i zahteve u procesu rehabilitacije kuka, i zbog toga je naš holistički pristup se zasnovan na individualizovanom planu koji uzima u obzir specifične potrebe svakog klijenta. Kroz kombinaciju stručnog znanja i iskustva, koristimo kineziološke metode kako bismo osigurali potpuni oporavak.

Naš tim stručnjaka pristupa rehabilitaciji kuka uz pomoć precizno izabranih vežbi i tehnika. Ove vežbe ne samo da pomažu u jačanju mišića oko kuka, već takođe i poboljšavaju pokretljivost i stabilnost zgloba. 

Kroz sistematski pristup, radimo na smanjenju boli i upale, postizanju optimalne funkcije i sprečavanju budućih problema.

U našem laboratoriji koristimo najsavremenije metode kineziološke dijagnostike kako bismo osigurali brz i efikasan oporavak kuka. Naš pristup nije samo usmeren na simptome, već i na njihov uzrok.

Povezujemo biomehaničke aspekte tela sa individualnim karakteristikama pacijenta kako bismo osigurali trajne rezultate.