Topografska procena posture

Topografska procena posture

Aparatura kojom se postize topografska procena posturalnog statusa je stigla u Scolio Centar. 3D spine je aparatura koja na neinvazivan nacin vrsi skeniranje tela, bez upotrebe markera i sto je najbitnije bez zracenja. Proces snimanja traje 5 sekundi, nakon cega se dobijaju precizne i pouzdane informacije o posturalnom statusu.

Spine 3D daje detaljne informacije o postojecem deformitetu ili losem drzanju. Dobijaju se informacije o poziciji tela u svim ravnima, gde su vrednosti i odstupanja od normale izrazena brojcano. Ova aparatura je posebno korisna pri pracenju stanja i kontroli gde se vrsi poredjenje izmedju dobijenih rezultata. Pri poredjenju rezultata izmedju dva merenja moguce je dobiti precizne informacije o promenama koje su postignute. Sa 3D spine moguce je uvideti rezultate postignute tretmanom, medjutim, takodje je moguce pravovremeno uociti prve znake moguceg pogorsanja skoloticne krivine i na osnovu toga prilagoditi tretman.

Benfiti topografske procene posturalnog statusa su visestruki, medjutim, jedna od najbitnijih za nas i roditelje jeste KONTROLA deformiteta kicmenog stuba na neinvazivan nacin, bez radijacije, kao i PREVENCIJA I RANA DETEKCIJA istog. Ovom aparaturom moguce je uociti i minimalne rotacije tela (asimetrije), koje je golim okom tesko uociti. Ne treba zaboraviti da je rana detekcija deformiteta kljuc za postizanje maksimalnih rezultata u tretmanu posturalnih deformiteta.